Liv Strömquist: Prinssi Charlesin tunne.

Liv Strömquist on Ruotsissa hyvin tunnettu sarjakuvantekijä, joka on vähitellen onnistunut ujuttautumaan myös Suomeen. Aiemmin häneltä on suomennettu teos Kielletty hedelmä, ja nyt myös Nousu & tuho sekä tämä Prinssi Charlesin tunne, joka on alunperin julkaistu jo vuonna 2010.

Prinssi Charlesin tunne on ”kymmenen sarjakuvan mittainen odysseia”, jonka aikana Liv ja lukija sukeltavat tunteiden syövereihin. Sarjakuvat ravistelevat sukupuolirooleja, historiantapahtumia, rakkautta ja parisuhdetta. Komediasarjoja, julkkiksia, prostituutiota ja mytologioita. Noin vaatimattomasti tiivistettynä.

Jälleen kerran Strömquist saa lukijan ajatukset törmäilemään toisiinsa, herättelee ja puhuttelee. Sarjakuva onnistuu olemaan hirvittävän henkilökohtainen. Nti Kirjastotäti ainakin löysi sieltä itsensä sekä piirteitä useammastakin ihmissuhteesta, eikä välttämättä aina niin mairittelevalla tavalla.

Tämä on niitä kirjoja, joita lukiessa täytyy vähän väliä pysähtyä makustelemaan ja mietiskelemään. Eikä silti ehdi ajatella sitä kaikkea, mitä Strömquistin sarjakuvat herättelevät ajattelemaan. Ehdottomasti täytyy lukea tämä myöhemmin vielä uudelleen.

Ehdottomasti lukemisen arvoinen, niin naisille, miehille kuin kaikille muillekin. Myös Kiellettyä hedelmää on pakko edelleen suositella. Nousu & tuho vielä odottelee omaa lukemisvuoroaan, ja toivottavasti pian suomennetaan lisää. Ruotsiksi Strömquistin sarjakuva-albumeita on julkaistu jo seitsemän.

-Nti Kirjastotäti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: