Julian Fellowes: Belgravia.

Tällä kertaa nti Kirjastotäti aikoo kertoa kirjasta, jota ei ole lukenut.

Kyseessä on mm. Downton Abbey -sarjan luoneen Julian Fellowesin uusin tuotos, kirja nimeltä Belgravia. Takakannen mukaisesti mukana on aatelinen Edmund, joka menee ja rakastuu palavasti nousukasperheen ihanaakin ihanampaan Sophiaan. Edmundin piiritysyritykset keskeytyvät pahasti, kun puhkeaa sota, joka vie nuoret miehet mukanaan. Kuten tiedämme. Sotaa ja rakkautta, kuten niin monesti ennenkin.

Toki tässä ei ole koko kirjan juoni. Lyhyeksi jääneen romanssin aikana ehti tapahtua jotain, jota puidaan 25 vuotta myöhemmin 400 sivun verran. Vaikea varmaan arvata, mitä lyhyen suhteen aikana voisi tapahtua.

Nti Kirjastotäti ihan oikeasti yritti lukea tätä. Downton Abbey on niin ihana, ettei suunnilleen samaan maailmaan sijoittuvaa, saman tekijän kirjaa vain voi jättää väliin. Mutta jessus mitä huttua ensimmäiset sivut olivat! Lauseet ovat vaikeita, teennäisiä, väkisin ”hienoiksi” väkerrettyjä. On niin vaikea lukea, että nti Kirjastotäti jätti kesken ensimmäisen kahden sivun jälkeen.

Koska mitään ei ole pakko lukea loppuun, jos ei halua.

Nti Kirjastotäti on myös kuullut arvostettavalta kollegaltaan, että Belgravia on lähinnä kliseiden ilotulitusta, vaikka teksti itsessään vetävää onkin. Hän itse oli uskollisesti lukenut romaanin loppuun, mutta ennalta-arvattavuudessaan Belgravia oli ollut aika mitäänsanomaton lukukokemus.

Kirja on kaunis ja takakannen teksti houkuttelee lukemaan, mutta jokin ensimmäisten sivujen tekstin tyylissä teki siitä luotaantyöntävän ainakin nti Kirjastotädille.

Belgraviaan on tällä hetkellä satakunta varausta, joten toivotaan, että joukosta löytyy myös tyytyväisiä lukijoita.

-Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: