David Walliams: Gangsterimummi.

David Walliams on ehtinyt lastenkirjoillaan valloittaa jo useammankin lukijan, mutta vasta kolmas Walliamsin suomennettu lastenromaani Gangsterimummi päätyi nyt nti Kirjastotädin ja alaikäisten aineiston testiryhmän kokeiltavaksi.

Päähenkilö on Ben, poika, joka joutuu viettämään joka perjantai-illan hieman tylsähkön isoäitinsä kanssa kaaliruokia syöden ja Scrabblea pelaten. Ben joutuu myös piilottelemaan todellista intohimon kohdettaan, putkia ja putkitöitä, tanssimiseen hurahtaneilta vanhemmiltaan. Mutta Ben ei ole ainoa, jolla on salaisuuksia… Ben löytää sattumalta mummin luota jotain, mikä saa hänet katsomaan mummiaan aivan toisenlaisin silmin.

Kirja on hauska ja huvittava, ja ääneenluettuna myös 7-vuotias nautti siitä kovasti. Hiukan isommille lapsillehan tämä toimii erinomaisen hyvin itse luettuna, sillä Tony Rossin kuvat keventävät lukemista entisestään, ja luvut ovat melko lyhyitä. Hauskuuden alla on myös paljon tunteita, kun Ben ja mummi yhteisten seikkailujensa aikana lähentyvät huomattavasti, ja pukevat tämän lähentymisen hienosti sanoiksi.

Gangsterimummi sopii mukavasti sekä lapselle että aikuiselle, ja tarjoaa myös paljon puhuttavaa niin Lontoosta kuin ihmiselostakin. Lisäksi alaikäisten aineiston testiryhmä on jo valinnut seuraavan iltasatukirjansa: saman kirjailijan aiemman teoksen, Pojan ja mekon. Selkeästi tyyli siis kolahti erityisesti häneen!

-Nti Kirjastotäti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: