David Walliams: Gangsterimummi.

David Walliams on ehtinyt lastenkirjoillaan valloittaa jo useammankin lukijan, mutta vasta kolmas Walliamsin suomennettu lastenromaani Gangsterimummi päätyi nyt nti Kirjastotädin ja alaikäisten aineiston testiryhmän kokeiltavaksi.

Päähenkilö on Ben, poika, joka joutuu viettämään joka perjantai-illan hieman tylsähkön isoäitinsä kanssa kaaliruokia syöden ja Scrabblea pelaten. Ben joutuu myös piilottelemaan todellista intohimon kohdettaan, putkia ja putkitöitä, tanssimiseen hurahtaneilta vanhemmiltaan. Mutta Ben ei ole ainoa, jolla on salaisuuksia… Ben löytää sattumalta mummin luota jotain, mikä saa hänet katsomaan mummiaan aivan toisenlaisin silmin.

Kirja on hauska ja huvittava, ja ääneenluettuna myös 7-vuotias nautti siitä kovasti. Hiukan isommille lapsillehan tämä toimii erinomaisen hyvin itse luettuna, sillä Tony Rossin kuvat keventävät lukemista entisestään, ja luvut ovat melko lyhyitä. Hauskuuden alla on myös paljon tunteita, kun Ben ja mummi yhteisten seikkailujensa aikana lähentyvät huomattavasti, ja pukevat tämän lähentymisen hienosti sanoiksi.

Gangsterimummi sopii mukavasti sekä lapselle että aikuiselle, ja tarjoaa myös paljon puhuttavaa niin Lontoosta kuin ihmiselostakin. Lisäksi alaikäisten aineiston testiryhmä on jo valinnut seuraavan iltasatukirjansa: saman kirjailijan aiemman teoksen, Pojan ja mekon. Selkeästi tyyli siis kolahti erityisesti häneen!

-Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: