Niina Repo: Kompleksi.

Nti Kirjastotäti suorastaan haastoi itsensä lukemaan Niina Revon uusimman romaanin Kompleksi, vaikka tiesi sen olevan aika erityylinen tavalliseen kirjamakuunsa nähden. Koska Revon tuotanto oli hänelle ennestään suorastaan tuntematonta, oli aika tehdä asialle jotain.

Kompleksi kertoo Niinasta, jonka sekä työ- että yksityiselämä heittävät kärrynpyörää. Kirjan rakenne paljastaa lukijalleen palan sieltä, toisen tuolta, vähän menneisyydestä, mutta ei kuitenkaan, ja tapahtumat haparoivat toden ja kuvitellun, tämän maailman ja pienen mielenvikaisuuden rajamailla.

Kirja on hyvä. Se sukeltaa niin aidosti ja raa’asti stressaantuneen, elämäänsä uusiksi miettivän ihmisen sieluun, että tajunnanvirtaista Niinan ajattelua ei voi kuin seurata vierestä nyökytellen. YT-neuvottelut sekä töissä että kotona taitavat jollain tasolla olla tuttuja kaikille, ja on ihanaa, kun joku pukee sanoiksi ne työpaikan ärsyttävään ihmiseen kohdistuvat tunteet. Puhumattakaan siitä, kuinka mehevästi kirjailija on tuonut paloja omasta elämästään osaksi kuvitteellisen Niinan tarinaa, jotta lukija saa arvailla vielä enemmän, mikä on totta ja mikä satua.

Mutta loppuratkaisu. Siihen nti Kirjastotäti oli ensimmäisellä lukukerralla hieman tyytymätön. Kuitenkin parin päivän levon jälkeen, luettuaan viimeiset luvut uudelleen, nti Kirjastotätikin alkoi paremmin ymmärtää tarinan viimeisten palikoiden paikan. Todellakin, tässä on kirja, joka suorastaan vaatii useamman tarkastelukerran.

Teos on mielenkiintoinen, ja Repo on taitava kirjailija. Revolta on ilmestynyt jo useita kirjoja, yhteensä 11 romaania sekä muita kirjoituksia, joten luettavaa riittää kyllä. Hyvä.

-Nti Kirjastotäti

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: