Kätyrit.

Kerrankin nti Kirjastotäti on ajan hermolla ja on käynyt katsomassa uutuuselokuvaa oikein leffateatterissa.

Itse ilkimys (2010) ja sen jatko-osa (2013) ihastuttivat etenkin keltaisilla, suloisilla, ilkeillä, tuhovoimaisilla ja niin sympaattisilla kätyreillään. Pakko myöntää, että nti Kirjastotätikin on langennut tähän vallitsevaan buumiin. Kätyreistä kertovan oman elokuvan piti aiempien tietojen mukaan valmistua jo edelliskesänä, ja pettymys oli suuri, kun tätä siirrettiin kuluvaan kesään.

Nyt elokuva on täällä, ja se on jopa katsottu.

Nti Kirjastotäti näki leffan lastenaineiston testiryhmän kanssa, ja mielipiteet olivat hyvin hajanaiset. Toisaalta leffassa oli paljon hauskaa. Paljon kohellusta, mutta niin kai kuuluukin olla. Pääosiin oli valikoitunut keltaisista söpöläisistä kolme: Kevin, Stuart ja Bob. Tämä selkeytti tarinaa mukavasti, koska olisihan se ollut älytöntä, jos ruudussa olisi pomppinut koko ajan 50 samannäköistä hahmoa.

Elokuvan yksi keskeisistä hahmoista oli superpahis Scarlet Overkill. Jostain syystä nti Kirjastotäti ei lämmennyt tälle hahmolle sitten yhtään. Se oli vain jotenkin niin älytön ja päätön, että ei vain lähtenyt. Lisäksi hänen suhteensa puolisoonsa Herbiin oli ehkä enemmän aikuisten tajuntaan suunnattu. Kuten niin moni muukin asia, moottorisahamurhaajista lähtien.

Niin. Moottorisahamurhaaja. Ei kuulosta ihan siltä perinteisimmältä lastenelokuvan hahmolta, vai mitä? Se elokuvan ongelma varmaan onkin: toisaalta juonen monet osat vetosivat nimenomaan lapsikatsojiin, mutta koska kätyrit ovat nousseet myös aikuisten uusiksi lempparihahmoiksi, yritettiin leffasta vääntää myös aikuisille sopivaa. Väärin tavoin. Lastenaineiston testiryhmä ainakin kertoi pelänneensä joitain juttuja, vaikka ei olekaan mikään pumpulissa kasvanut. Jonkinlaista kontrollia tarvittaisiin siis elokuvientekijöiltä sen suhteen, millaisia juttuja otetaan mukaan aikuisten viihdyttämisen nimissä. Tottahan se on, että parhaat elokuvat avautuvat kaikenikäisille, eri tavoin, mutta tässä tapauksessa elokuva ei kokonaisuutena toiminut yhtään kenellekään.

Pettymysten pettymys. Onneksi Itse ilkimys 3:n on luvattu tulevan elokuviin vuonna 2017. Toivottavasti se edes on hyvä.

– Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: