Caitlin Moran: Näin minusta tuli tyttö.

Moranin teos Näin minusta tuli tyttö ujuttautui nti Kirjastotädin käsiin kertomatta etukäteen, mistä varsinaisesti on kyse. Olikin pieni hämmennys lukea ensimmäiset kaksi lukua lähinnä 14-vuotiaan hormonihuuruisesta itsetyydytyksestä. Tässäkö tämä kohuttu kirja nyt on?

Onneksi tarina lähti tämän jälkeen etenemään, ja jalkovälin asiatkin saivat jäädä edes hieman taka-alalle, ainakin lukijan silmissä. Siinä sivussa, tai oikeastaan kaiken keskipisteessä, päähenkilö Johanna Morrigan hylkää lapsuuden ja kasvaa nuoreksi, hylkää nuoruuden ja kasvaa nuoreksi aikuiseksi.

Tarina on täynnä yksityiskohtia bändeistä sekä 90-luvun alun ajankuvaa, ja nimet ja paikat vilahtavat tekstissä niin luonnollisesti, ettei itselle tuntemattomia nimiäkään ala sen kummemmin epäillä. Kaikki on totta ja realistista. Kaiken kokee ja ottaa vastaan niin kuin olisi itsekin 16-vuotias, jolle maailma on auki ja ihmiset näyttäytyvät vilpittöminä ja avoimina. Totuus iskee vielä joskus, mutta ei ihan vielä.

Mielenkiintoinen kokemus, kieltämättä. Ei ehkä sovi kaikille, mutta on mukava namupala nyt jo kadotetuilta teinivuosilta.

– Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: