Sam Smith: In the lonely hour.

Nti Kirjastotäti on kuunnellut viime aikoina aika paljonkin erilaisia levyjä. Suurimmasta osasta ei ole jäänyt mitään muistikuvia, mutta Sam Smithin In the lonely hour on soinut soittimessa nyt jo reilun kuukauden vähän väliä. Eikä nti ole ihastuksensa kanssa yksin: myös alaikäisten materiaalin testiryhmä tykkää pistää stereot soimaan ja alkaa tanssia. Valitettavasti tanssin intohimo kohdistuu vain yhteen tiettyyn kappaleeseen (Restart, löytyy levyn deluxe-versiosta), joten sitä on sitten luukutettu suunnilleen yhtä monta kertaa kuin kaikkia muita biisejä yhteensä. Mutta ei se mitään, tuleepahan tanssittua.

Noniin. Itse Samiin. Nti Kirjastotäti on hieman hämmentynyt, koska huomasi vasta nyt laulajan olevan 22-vuotias. 22! Ihan käsittämättömän nuori, ja tuollainen ääni. M-m-mmm, kyllä toisten kelpaa.

Nti Kirjastotäti ei ehkä heti ensimmäisellä kerralla ollut mitenkään kauhean moksiskaan levystä, mutta se jäi kuitenkin soittoon ja sitä tuli kuunneltua useampaan kertaan. Ja vähitellen sen syvyys avautui, etenkin kun makasi paikoillaan ja kuunteli ihan hiljaa. Suurimmaksi osaksi levy on täynnä rauhallisuutta ja tunnelmointia, vaikka kyllä sieltä välillä biittiäkin löytyy.

Sam Smithillä on komea ääni. Joutuu oikein tiirailemaan moneen kertaan levynkantta, että voiko tuo valkoinen (ja niin kovin nuori!) poika tosiaan laulaa näin. Onhan häntä toki kovasti palkittukin äänestään ja musiikistaan, sitä tuskin kukaan ihmettelee. (palkinnot ja ehdokkuudet)

Käsittämättömintä on se helppous, jolla hän kulkee korkeisiin ääniin. Eroa soinnikkaiden matalien ja puhtaiden korkeiden äänten välillä ei huomaa. Hän ei joudu ponnistelemaan niihin päästäkseen, ne vain tulevat. Se on hienoa. Se on upeaa. Se on se, miksi häntä pakostakin arvostaa.

Tämä levy on ehdottomasti kivunnut yhdeksi nti Kirjastotädin suosikiksi. Nytkin voisin koska vain laittaa levyn soimaan.

– Nti Kirjastotäti

Advertisements

2 responses to “Sam Smith: In the lonely hour.

  1. En nyt ihan hirveästi syttynyt tälle Samille, mutta ootko kuunnellut Jake Buggia? Siinä vasta nuori mies ja MIKÄ ÄÄNI, kreisiiiiii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: