Jon Klassen: Det är inte min hatt.

Nti Kirjastotädin on häpeäkseen myönnettävä, ettei hän ole kovinkaan taitava ruotsin kanssa. Siksi hän petraa orastavia taitojaan lukemalla lasten kuvakirjoja, joista monet muutenkin kyllä tuntuvat olevan huomattavasti houkuttelevampia kuin suomalaiset vastineensa.

Tällä kertaa palautuksia hyllyttäessään nti Kirjastotäti törmäsi Jon Klassenin kirjaan Det är inte min hatt. Herran aiempi kirja, Jag vill ha min hatt, löytyy valikoimista myös suomeksi nimellä Haluan hattuni takaisin. Ei ole tietoa siitä, miksi molemmat kuvakirjat liittyvät hattuihin ja etenkin niiden katoamiseen.

Det är inte min hatt -kirjan juoni on kuvakirjaan sopivasti mukavan simppeli. Pieni kala myöntää heti alkuun, että hänen päässään oleva hattu ei ole hänen, vaan hän on varastanut sen. Siksi hän ui nopeasti pakoon vesikasvien lomaan. Ja luulee olevansa turvassa.

Kuvat ovat olevinaan yksinkertaisia. Oikeasti ne ovat tehokkaita. Kuvista välittyy aivan upea tunnelma, jonka vangitsevat niinkin yksinkertaiset asiat kuin silmien siristäminen tai kalojen eleettömältä tuntuva eteneminen.

Aivan upea, viehättävä kirja. Tyylissä on jotain niin mukavaa rouheutta, että kuvia on pakko selailla uudestaan. Lyhyet, napakat, viimeiseen asti mietityt lauseet täydentävät tunnelmaa. On vaikea keksiä oikeita sanoja, mutta jokin käsinkosketeltava rouheus aukeamista välittyy.

Tätä on ilo suositella.

– Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: