Kultaisen kukan kirous.

On aika tyhjentää elokuvavarastot.

Kultaisen kukan kirous tarttui nti Kirjastotädin matkaan jossain Kiina-huumassa. Ja olihan sitä mandariinikiinaa ihana kuunnella.

Elokuvan juonena on Tang-dynastian aikaisen keisariperheen juonittelut ja vallankumousaikeet. Seksi, petokset ja valheet on jo koettu ja nähty, ja nyt on aika katsoa lopputulos. Lopputuloksesta leffassa olikin ensimmäkseen kyse, sillä juonenkäänteet annettiin katsojalle aika suoraan, ja jäljelle jäi oikeastaan enimmäkseen tappamista ja… No, tappamista.

Puitteet olivat kyllä hienot. Oli kuulkaa kultaa ja vähän lisää kultaa. Väreillä oli leikitty hienosti, siis kulta vastaan vähemmän kulta. Korut ja vaatteet olivat upeita, ja pienen hetken haluaisi kokeilla niitä asuja, niiden painavuutta ja kiliseviä koruja päälleen. Mutta siinä maailmassa ei todellakaan toivoisi itse elävänsä.

Musiikki oli mahtipontista ja sopi elokuvaan upeasti. Jännittävät vanhat soittimet kumahtelivat ja loivat rytmiä palvelija-armeijoiden elämään. Miten paljon ihmisiä yhteen palatsiin mahtuukaan, sitä ei voi lakata ihmettelemästä.

Ainut miinus oli nti Kirjastotädin silmään ja korvaan oudot taisteluefektit, mutta menköön. Niin ja olisi sitä juonittelua ja suuren taistelun alustusta voinut olla hieman enemmänkin. Mutta tämä nyt olikin tällainen. “Toimintadraama” lukee kannessa, joten mitäpä muuta sitä odottamaan.

Jos järkyttävä mättö ei haittaa (verikin lensi melko sivistyneesti), on elokuva ihan katsomisen arvoinen lähinnä ulkoisten avujensa ansiosta. Eikä nyt ole puhe ainoastaan palveluskunnan ryntäistä, vaan ihan niistä muistakin ulkoisista seikoista. Vaatteista ja lavasteista ja sen sellaisesta, tiedättehän.

– Nti Kirjastotäti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: