Kevytkenkäinen.

Tällainen elokuva ei tietenkään millään tavalla heti nimestään lähtien sovi tiukkapipoisten kirjastotätien katsottavaksi, mutta joskus on astuttava mukavuusalueidensa ulkopuolelle.

Sieltä naapurikirjaston hyllystä, mistä nti nappasi mukaansa sen Goethenkin, lähti kotiin myös elokuva nimeltä Kevytkenkäinen. Neverheard, vaikka mukana on niinkin tuttuja näyttelijöitä kuin Jessica Biel, Colin Flirt… anteeksi, Firth, Kristin Scott Thomas sekä se pääosamies, jonka on ehkä joskus ennenkin nähnyt jossain tai sitten ei. Eipä sen naamakaan ole kokonaan kannessa, joten tuskin hän kovin merkittävä on.

Lyhyesti kerrottuna englantilaismies John Whittaker on mennyt yllättäen naimisiin ja tuo vaimonsa näytille kotikartanoonsa. Vaimo Larita saa kuitenkin osakseen melkoista vastustusta sekä amerikkalaisuutensa, avioliiton pikaisuuden että ikävien vahinkojenkin seurauksena.

Parasta antia elokuvassa ovat ehdottomasti ikisuosikki Firthin nasevat piikittelyt. Ne onnistuvat ja toimivat, ja välillä hän saa onneksi oivallisia vastauksiakin. Muuten elokuva on ihan kiva, mutta paljon muuta mieleen ei jää. Vaikka oli se tangokin kyllä ihan katsottavaa menoa.

– Nti Kirjastotäti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: