Järkytyksiä kirjastossa.

Tänään se tapahtui.

Nti Kirjastotäti on pitkään onnistunut välttelemään sitä, mutta ei enää. Hän on kyllä kuullut sitä tapahtuneen ennenkin, mutta on vielä kyennyt olemaan ajattelematta asiaa liikaa. Se on pysynyt sopivan epätodellisena, kuin kauhutarinana, jolla nuoria kirjastonhoitajia pelotellaan.

Tänään sitä ei kuitenkaan voi enää kieltää. Nyt se on totta myös nti Kirjastotädin silmissä. Voi olla, että tästä tullaan näkemään painajaisia vielä pitkään, toipuminen tulee viemään aikansa.

Palautetun kirjan välissä oli

käytetty nenäliina.

Se oli oikein ryppyinen: näki, mistä se on painettu sieraimiin ja väännetty viimeisetkin räät siihen. Ja sitten jätetty kirjan väliin. Kirjan, joka kaiken huipuksi oli kuulemma jäänyt kesken.

Miten tästä voi koskaan toipua. Onko tämä riittävä syy poistaa koko kirja?

Elämän on kuitenkin pakko jatkua, traagistenkin tapahtumien jälkeen. Hetken kuvotuksen jälkeen on kyettävä tyynesti kääntämään sivua. Ei ehkä vielä tänään, mutta toivottavasti jo huomenna.

Muistattehan, lapset ja aikuiset, että vaikka kirjoihin on mukava upota, niihin ei voi upottaa ihan mitä tahansa. Jos ei muusta syystä, niin kirjastonhoitajien mielenterveyden takia. Kiitos.

– Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: