Järkytyksiä kirjastossa.

Tänään se tapahtui.

Nti Kirjastotäti on pitkään onnistunut välttelemään sitä, mutta ei enää. Hän on kyllä kuullut sitä tapahtuneen ennenkin, mutta on vielä kyennyt olemaan ajattelematta asiaa liikaa. Se on pysynyt sopivan epätodellisena, kuin kauhutarinana, jolla nuoria kirjastonhoitajia pelotellaan.

Tänään sitä ei kuitenkaan voi enää kieltää. Nyt se on totta myös nti Kirjastotädin silmissä. Voi olla, että tästä tullaan näkemään painajaisia vielä pitkään, toipuminen tulee viemään aikansa.

Palautetun kirjan välissä oli

käytetty nenäliina.

Se oli oikein ryppyinen: näki, mistä se on painettu sieraimiin ja väännetty viimeisetkin räät siihen. Ja sitten jätetty kirjan väliin. Kirjan, joka kaiken huipuksi oli kuulemma jäänyt kesken.

Miten tästä voi koskaan toipua. Onko tämä riittävä syy poistaa koko kirja?

Elämän on kuitenkin pakko jatkua, traagistenkin tapahtumien jälkeen. Hetken kuvotuksen jälkeen on kyettävä tyynesti kääntämään sivua. Ei ehkä vielä tänään, mutta toivottavasti jo huomenna.

Muistattehan, lapset ja aikuiset, että vaikka kirjoihin on mukava upota, niihin ei voi upottaa ihan mitä tahansa. Jos ei muusta syystä, niin kirjastonhoitajien mielenterveyden takia. Kiitos.

– Nti Kirjastotäti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: