Kaoru Mori: Aron morsiamet (osa 1).

Nti Kirjastotäti ei ole mitenkään erityisesti mangan ystävä. Jotenkin ne suuret silmät, omituiset hyökkäykset ja kuvien sekavuus… Se ei vain istu.

Mutta Kaoru Morin Emma-sarja. Se oli rakkautta. Vaikka nti Kirjastotäti tietysti lainaa suurimman osan lukemastaan, katsomastaan ja kuuntelemastaan, oli Emma pakko saada kokonaisuudessaan omaan kirjahyllyyn. Se on luettu jo muutamaan kertaan, ja seuraava kerta polttelee jo mieltä.

Morin tänä syksynä alkanut sarja Aron morsiamet sijoittuu 1800-luvulle kuten Emmakin – Keski-Aasian maisemat vain ovat hieman erilaiset Lontooseen verrattuna. Ainakin aluksi sarja seuraa Amira-nimisen nuoren naisen elämää avioitumisen jälkeen, uudessa perheessä, uudessa heimossa. Jännitettä luo se, että Amira on harvinaisen vanha vastavihityksi morsiameksi: hän on ehtinyt jo 20 vuoden kypsään ikään, ja appiukko salaa miettii, ehtiikö niin vanha synnyttää montaakaan lasta. Sulhanenkin on vasta 12. Myös Amiran entisellä heimolla on omat metkunsa mielessään.

Ensimmäisen osan perusteella luvassa on taattua Kaoru Moria. Yksityiskohtiin ja todenmukaisuuteen on todella jaksettu panostaa, ja suurin vahvuus ovat yksityiskohtaiset, hengästyttävän kauniit piirrokset. Nti Kirjastotäti odottaa jo palavasti kakkososan hankkimista kirjastoon. Onneksi on suhteita, alunperin koko sarjaa ei oltu tilattu lainkaan! Nyt se on sinunkin saatavillasi, kiitos nti Kirjastotädin.

Nti Kirjastotäti suosittelee lämpimästi, vaikkei mangasta erityisesti pitäisi. Tai vaikka pitäisikin. Laatukirjallisuudelle on aina aikaa.

– Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: