Kaoru Mori: Aron morsiamet (osa 1).

Nti Kirjastotäti ei ole mitenkään erityisesti mangan ystävä. Jotenkin ne suuret silmät, omituiset hyökkäykset ja kuvien sekavuus… Se ei vain istu.

Mutta Kaoru Morin Emma-sarja. Se oli rakkautta. Vaikka nti Kirjastotäti tietysti lainaa suurimman osan lukemastaan, katsomastaan ja kuuntelemastaan, oli Emma pakko saada kokonaisuudessaan omaan kirjahyllyyn. Se on luettu jo muutamaan kertaan, ja seuraava kerta polttelee jo mieltä.

Morin tänä syksynä alkanut sarja Aron morsiamet sijoittuu 1800-luvulle kuten Emmakin – Keski-Aasian maisemat vain ovat hieman erilaiset Lontooseen verrattuna. Ainakin aluksi sarja seuraa Amira-nimisen nuoren naisen elämää avioitumisen jälkeen, uudessa perheessä, uudessa heimossa. Jännitettä luo se, että Amira on harvinaisen vanha vastavihityksi morsiameksi: hän on ehtinyt jo 20 vuoden kypsään ikään, ja appiukko salaa miettii, ehtiikö niin vanha synnyttää montaakaan lasta. Sulhanenkin on vasta 12. Myös Amiran entisellä heimolla on omat metkunsa mielessään.

Ensimmäisen osan perusteella luvassa on taattua Kaoru Moria. Yksityiskohtiin ja todenmukaisuuteen on todella jaksettu panostaa, ja suurin vahvuus ovat yksityiskohtaiset, hengästyttävän kauniit piirrokset. Nti Kirjastotäti odottaa jo palavasti kakkososan hankkimista kirjastoon. Onneksi on suhteita, alunperin koko sarjaa ei oltu tilattu lainkaan! Nyt se on sinunkin saatavillasi, kiitos nti Kirjastotädin.

Nti Kirjastotäti suosittelee lämpimästi, vaikkei mangasta erityisesti pitäisi. Tai vaikka pitäisikin. Laatukirjallisuudelle on aina aikaa.

– Nti Kirjastotäti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: