Once.

Nti Kirjastotäti katsoo joskus myös elokuvia, vaikka taiteenlajina ne ovatkin hänelle melko yhdentekeviä (muutamia sydämentykytystä aiheuttavaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta niistä ehkä joku toinen kerta lisää).

Tällä kertaa nti Kirjastotädin lainauskassiin eksyi John Carneyn ohjaama, ihanatunnelmainen Once. Pääosissa hurmaavat hieman erilaiset rakkaustarinan ainekset: katusoittaja (Glen Hansard) ja siirtolaistyttö (Markéta Irglová). Heidän välillään olevat, katsojiin asti näkyvät tunteet välittyvät herkkinä ja niin hentoina, että niitä haluaa varjella kaikilta säröiltä.

Nti Kirjastotäti ei ole ihan varma, mikä ominaisuus on teoksessa upeinta: se, että elokuva on tehty Glen Hansardin omien kappaleiden ympärille eikä toisin päin, se, miten Hansardin ja Irglován äänet kietoutuvat toisiinsa niiden erilaisuudesta huolimatta tai juuri siitä johtuen, vai se, että pääosien esittäjät rakastuivat toisiinsa todellisessa elämässä. Lisäksi pariskunta levytti yhteisiä sävellyksiään levylle nimeltä The Swell Season, joka sekin on tällä hetkellä matkalla nti Kirjastotädin luo toisesta kirjastosta. Nti odottaa innolla sen kuulemista!

Elokuva ei todennäköisesti sovi kenellekään toimintaa, räjähdyksiä ja tissejä kaipaavalle, mutta hiemankin herkempään tunnelmointiin taipuvaiselle tämä on täydellinen. Käsivaralla kuvatut kohtaukset tuovat kuvaan sopivaa kotoisuutta, ja laulut… Ne toimivat. Ehkä musiikki on juuri se, minkä takia nti Kirjastotäti piti tästä, myös muilta hyvät arvostelut saaneesta elokuvasta niin kovasti. Lisäksi rakkaustarinan erilaisuus, tarina, joka sujuvasti jättää kangistumatta kaavoihin, on virkistävä. Ihanaa, kun kaikki ei mene totutun mukaisesti, vaan tilanne jää leijumaan kuin kevyt henkäys.

Nti Kirjastotäti suosittelee tätä oikein mielellään. Ehdottomasti katsottavan arvoinen elokuva, jonka voi katsoa jopa toisen kerran.

– Nti Kirjastotäti

Mainokset

One response to “Once.

  1. Päivitysilmoitus: Uusia alkuja. | Nti Kirjastotäti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: