Turku ilmasta: vanhoja ilmavalokuvia arkistoista.

Vaikka nti Kirjastotäti ei olekaan vielä montaa vuotta asunut Turussa, on hän silti hyvin kiinnostunut Turun rakennuksista, sekä nykyisistä että menneistä. Siksi nti Kirjastotäti tarttuikin innolla Rauno Lahtisen kirjaan Turku ilmasta, joka esittelee Turun tuttuja kortteleita eri vuosikymmeniltä. Osa kuvista oli otettu Tuomiokirkon tornista, osa vielä korkeammalta.

Ihan vielä eivät Turun kulmat ja kujat ole niin tuttuja, että automaattisesti nti Kirjastotätikin olisi nähnyt, miten maisemat ovat vuosien varrella muuttuneet. Olisikin ollut mukavaa, jos useammin vanhan kuvan vieressä olisi ollut kuva myös nykytilanteesta. Puretuiksi tietämiään taloja nti Kirjastotäti tiiraili kuitenkin suurella mielenkiinnolla, esimerkiksi voitaisiin sanoa vaikkapa Hotelli Phoenix, joka löytyy myös nti Kirjastotädin kotoa paperisena pienoismallina.

Hyvin mielenkiintoinen kirja kuitenkin kaiken kaikkiaan oli, ja saa varmasti kunkin lukijansa kulkemaan kaupungin katuja uusin ottein. On jännittävää ajatella, miten monta vuosikymmentä eri rakennukset ovat nähneet, kuinka monta eri vaihetta Turun historiassa ne ovat kokeneet. Miten niiden käyttötarkoitukset ovat muokkautuneet ajan kuluessa ja miten monta eri liikettä niiden kivijaloissa tullaan vielä näkemään.

Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: