Turku ilmasta: vanhoja ilmavalokuvia arkistoista.

Vaikka nti Kirjastotäti ei olekaan vielä montaa vuotta asunut Turussa, on hän silti hyvin kiinnostunut Turun rakennuksista, sekä nykyisistä että menneistä. Siksi nti Kirjastotäti tarttuikin innolla Rauno Lahtisen kirjaan Turku ilmasta, joka esittelee Turun tuttuja kortteleita eri vuosikymmeniltä. Osa kuvista oli otettu Tuomiokirkon tornista, osa vielä korkeammalta.

Ihan vielä eivät Turun kulmat ja kujat ole niin tuttuja, että automaattisesti nti Kirjastotätikin olisi nähnyt, miten maisemat ovat vuosien varrella muuttuneet. Olisikin ollut mukavaa, jos useammin vanhan kuvan vieressä olisi ollut kuva myös nykytilanteesta. Puretuiksi tietämiään taloja nti Kirjastotäti tiiraili kuitenkin suurella mielenkiinnolla, esimerkiksi voitaisiin sanoa vaikkapa Hotelli Phoenix, joka löytyy myös nti Kirjastotädin kotoa paperisena pienoismallina.

Hyvin mielenkiintoinen kirja kuitenkin kaiken kaikkiaan oli, ja saa varmasti kunkin lukijansa kulkemaan kaupungin katuja uusin ottein. On jännittävää ajatella, miten monta vuosikymmentä eri rakennukset ovat nähneet, kuinka monta eri vaihetta Turun historiassa ne ovat kokeneet. Miten niiden käyttötarkoitukset ovat muokkautuneet ajan kuluessa ja miten monta eri liikettä niiden kivijaloissa tullaan vielä näkemään.

Nti Kirjastotäti

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: