Piiloleikki. Patsastelu. Porrastelu.

Nti Kirjastotäti sai ilokseen huomata, että ainakin kirjastoista – ehkä muistakin kulttuuripaikoista – on saatavilla hauskoja karttoja Turun keskustasta. Kussakin on oma näkökulmansa aiheeseen:

Piiloleikki-nimisen kartan kanssa voi etsiä Martinsillan ja Turun Linnan välillä sijaitsevia, lasten itse tekemiä pieniä omakuvapatsaita. Reitin varrelta näitä voi löytää yhteensä 28 kappaletta.

Turku palaa kartalle -reitin varrella kulkija näkee, kuinka turkulaiset ovat aikoinaan asuttaneet kaupunkiaan. Reitin 16 kohteesta voi lukea tarkempia tietoja kääntöpuolelta. Mukana ovat mm. Kirjastokortteli, Pinella, Nobelin talo, Ruotsalaistalot ja Kivikasarmi.

Porrastelu vie seuraajansa kuntoilun pariin Turun portaiden kautta. Karttaan on merkitty kolme eri reittiä, joiden pituus ja porrasaskelmien määrä on merkitty erikseen. Eri portaikkoja on reiteillä yhteensä 18, ja jokaisesta on kerrottu historiaa ja mielenkiintoisia yksityiskohtia – kuten myös portaiden määrä – kartan kääntöpuolella.

Kaupunkitarinoita Turusta -karttaan on merkitty 4,1 kilometrin pituinen reitti, joka johdattaa Turun linnalta Tuomiokirkkosillalle. Matkan varrelle mahtuu myös 15 muuta kohdetta, mm. Manillan tehdas, Auran panimo, Sokeriranta, Kaupunginteatteri ja Ingmanin talo. Kohteista on lyhyt esittely kartan kääntöpuolella.

Patsastelu-kartassa ei niinkään ole reittiä, vaan karttaan on poimittu Turun ulkoveistoksia ja ympäristötaideteoksista. Nämä on merkitty värikoodein, joiden avulla voi muodostaa oman reittinsä. Osa kohteista on tuomiokirkon ja yliopiston alueella, osa Samppalinnanmäen tienoilla ja osa Puolalanmäellä ja jokirannassa. Patsaista on kerrottu taiteilija, teoksen nimi, vuosi, materiaali ja tarkka sijainti.

Vähänkin Turusta kiinnostuneille löytyy varmasti vähintään yksi kiinnostava kartta, nti Kirjastotätikin taisi sujauttaa laukkuunsa yhden kutakin. Hän kuitenkin vakuuttaa, että karttoja riittää jokaiselle niitä haluavalle.

Nti Kirjastotäti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: